Gamle nyheder er lagt i arkiv

 

2018    
     
August  

Nyt fra Dorthealyst Tristan

Sanna Manfredsson og Dorthealyst Tristan repræsenterede Sverige individuelt til Ungdoms EM i kørsel i Ungarn her sidst i august. Og det gik rigtigt godt; med en 3.plads i dressur, en 5. plads i maraton og en 3. plads i præcision blev det til en samlet bronze medalje til ekvipagen. Stort tillykke fra Dorthealyst til jer - håber på flere gode resultater fremover.

Sanna Manfredsson og Dorthealyst Tristan (2009/Parvadean the Gigolo/Dorthealyst Rosie/Parvadean Reaction)

 

***

Første weekend i august afholdtes Welsh Pony & Cob avlens årlige kåring her på Dorthealyst, og vi havde meldt en pæn flok til. Vi lagde ud lørdag med at stille den 8-årige sec. C hoppe Synod Rihanna til kåring, og hun opnåede kåring i 1. klasse med et gennesnit på 8,3 - og løb også med titlen som kåringens bedst klargjorte pony.

Søndag stod den på showklasser, og vi lagde ud med en stor flot klasse med ældre sec. C hopper. Her gik det bedst for Dorthealyst Dairy Maid, der kom ind på en flot 2. plads, kun overgået af den seneere BIS-vinder.

Hendes datter Dorthealyst Ginger Maid endte på en 7. plads i samme klasse. Vi havde også tilmeldt Dorthealyst Gossip, som desværre måtte udgå pga. et føl, der ikke var helt på toppen. I følklassen havde vi tilmeldt 3 føl, men som nævnt var Gossips føl ikke lige klar, så vi havde i stedet Dorthealyst Harriet med, sammen med Dorthealyst Tarragon og Dorthealyst Response. Sidstnævnte måtte udgå, da han blev halt under bedømmelsen. Dorthealyst Harriet endte på en 7. plads i det store hold, mens Dorthealyst Tarragon klarede sig absolut bedst, idet han endte på en 2. plads og dermed tog titlen overall reserve føl champion. Sidst på dagen fortsatte han successen og blev sec. C ungdyr champion og sec. C reserve hingste champion - ikke dårligt af et føl.

Pga. småskadede ponyer måtte vi trække os fra DM-stutterikonkurrencen - og det var ikke slut med skader! Rikke blev "fældet" af ponyen, og brækkede uheldigvis anklen - hun ønskes rigtig god bedring! Og en stor tak skal lyde herfra til alle på Dorthealyst holdet samt de ekstra hjælpere, der også trådte til, når vi lige mangle en mønstrer - dejligt med dygtige og hjælpsomme welshfolk - håber I alle - på trods af diverse uheld - har haft en god weekend her på Dorthealyst.

     
     
Juli  
I juli afholdtes der M&M for fun her på Dorthealyst, og der var deltagelse af flere ponyer herfra. Dorthealyst Rachel the Second deltog i ridekllasserne med Elizabeth, og ekvpagen vandt Open ridden for juniorer. De blev i samme klasse efterfulgt af Anine på Fwrog Flash Harri. I In-hand klsserne havde vi Synod Rihanna med, som blev nr. 3 i en stærk klasse, og opnåede 42 p.
     
Juni  

Til Roskilde Dyrskue havde vi pudset Dorthealyst Peptalk op, og hun var bestemt klar. I den individuelle bedømmelse opnåede hun de - for en kun 2-års hoppe - flotte 23 ppoints + ærespræmie. Hun blev også udvalgt til at deltage i fælleskonkurencen om titlen som "Skuets Bedste 2-års hoppe" - en opgave hun klarede med bravour, idet hun og Charlotte kom en på en flot 2. plads i den store konkurrence.

   
Maj  

Endnu et par føl er kommet til, og det blev til et par rigtigt gode hoppeføl efter Parvadean Reaction. De stolte mødre er hhv. Dorthealyst Gossip, der fik et smukt sort hoppeføl Dorthealyst Fairytale, og Synod Rihanna, som leverede et dejligt rødt hoppeføl Dorthealyst Edwina - begge perfekt malet med 4 sokker og pænt aftegn i hovedet. Se dem på deres egne sider ved at klikke på deres navne.

***

Første weekend i maj bød på kørestævne her på Dorthealyst, og det var en stor fornøjelse at se de to "hjemmefødninger"; Dorthealyst Black Fanny og Dorthealyst Tristan deltage i stævnet. Begge er dog forlængst flyttet hjemmefra, idet Fanny nu bor i Norge hos Wenche Johannesen og Tristan i Sverige hos Sanna Manfredsson. Jeg håber, de begge har stor glæde af ponyerne (det så det ud til), og får mange gode år på konkurrencebanen med dem.

Dorthealyst Black Fanny, 6 års sec. D hoppe (Kildegaards Chester/Parvadean Reaction)

 

Dorthealyst Tristan, 9 års sec. C vallak (Parvadean the Gigolo/Parvadean Reaction)

Tak til Steen Kristensen for fine fotos.

     
April  

Traditionen tro deltog vi i årets plageskue her på Dorthealyst, og vi havde taget to stk. sec. C hoppe plage med. Den første på banen var den 2-års Dorthealyst Peptalk som fik karaktererne 9-8-7-9-8 og dermed videre til delfinalen. Derefter var det Dorthealyst Rhiannons tur, og hun overraskede alle positivt ved at vinde sin klasse med de flotte karakterer 9-9-8-8-9 - ikke mindst fordi hun blev fremvist perfekt af Rikke, der havde fået godt styr på den lille vildbasse, som også gik videre til delfinalen.

I finalen deltog i alt 8 plage, heraf var de 3 stk. welsh, så det var flot. Især fordi det endte med, at de 3 første pladser blev besat af de selv samme welsh, med Valhallas Nellie som BIS, Gribsvads Freesia som reserve og vores egen Dorthealyst Peptalk som nr. 3. Tillykke til vinderne og til welsh avlen med det flotte resultat.

***

Det første føl har set dagens lys; et smukt brunt hingsteføl, der hedder Dorthealyst Tarragon. Han er efter Parvadean Reaction og ud af Dorthealyst Ginger Maid

     
Februar  

Så er den nyindkøbte hingsteplag Donys Swifty Nicks ankommet i fin form, han ser lovende ud, så det bliver spændende at følge hans udvikling. Mie Christiansen har venligst sendt dette foto af ham som føl:

     
Januar  

Velkommen til et nyt og spændende år.

Her på Dorthealyst ser vi igen frem til årets kommen føl, som bliver første årgang efter den tilbagevendte Parvadean Reaction.

Der er også investeret i fremtiden, idet Donys Swifty Nicks forventes at ankommer snarest. Han er født 2017, sort og med en spændende afstamning. Han har allerede show-erfaring, idet han var udstillet på Royal Welsh 2017, hvor han vandt klassen for sec. C hingsteføl.